mulders-gm.nl

De diligences van Bouricius

PUBLICATIE DATUM oktober 2017
BESTANDSGROOTTE 4,18
ISBN 9789087046637
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Bert Koene
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De diligences van Bouricius in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Koene. Lezen De diligences van Bouricius online is nu zo eenvoudig!

De diligences van Bouricius 1e druk is een boek van Bert Koene uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087046637 Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland. Het startkapitaal voor de onderneming was vergaard met het bakken van deventerkoek. De firma kweekte in het stadhouderlijk tijdperk voldoende reserves om de economische stagnatie van de Bataafs-Franse tijd te overleven, maar tegenwerking van koning Willem I werd het bedrijf fataal. Dit boek vertelt een familiegeschiedenis. De beslommeringen van de onderneming vormen de hoofdingrediënt, maar de heren Bouricius vielen ook op door culturele interesses en politiek activisme. De laatste directeur van het diligencebedrijf was tevens burgemeester van Arnhem Hij probeerde die positie te misbruiken voor eigen gewin. Zijn oudste zoon maakte door roekeloos zakendoen een diepe val.

...sGratis verzending. De diligences van Bouricius | ISBN 9789087046637 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... De diligences van Bouricius - Bert Koene - (ISBN ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De diligences van Bouricius wil in de eerste plaats een familiegeschiedenis zijn, waarin de successievelijke directeuren van het postwagenbedrijf centraal staan. Wie meer over het eigenlijke wegvervoer, over diligences, paarden en posten wil lezen, wordt door Koene zelf verwezen naar de werken van J.W. Petersen, waaronder Van rollende rad'ren en dampend gespan (2012). De diligences van Bouricius. Wie in de achttiende eeuw ... Boek: De diligences van Bouricius - Geschreven door Bert Koene ... .W. Petersen, waaronder Van rollende rad'ren en dampend gespan (2012). De diligences van Bouricius. Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland. Het startkapitaal voor de onderneming was vergaard met het bakken van deventerkoek. Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland. Het startkapitaal voor de onderneming was vergaard met het bakken van deventerkoek. De firma kweekte in het stadhouderlijk tijdperk ... De diligences van Bouricius 1e druk is een boek van Bert Koene uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087046637 Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en ... De diligences van Bouricius Anderhalve eeuw bedrijvigheid langs 's heren wegen. Bert Koene Contact auteur. Koop dit boek! ingenaaid: € 25,00: GRATIS verzending! (NL) ISBN: 978-90-8704-663-7, geïllustreerd, 222 blz., oktober 2017 Formaat: 24,0 (h) x 16,0 (b) x 1,9 (d) cm. Gewicht: 350 gram ... De diligences van Bouricius Bert Koene • Boek • paperback. Samenvatting . Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland. De diligences van Bouricius van Bert Koene, 9789087046637 voor € 25,00 bij Boom Geschiedenis. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. De diligences van Bouricius anderhalve eeuw bedrijvigheid...