mulders-gm.nl

Ligt de waarheid in het midden?

PUBLICATIE DATUM oktober 2011
BESTANDSGROOTTE 7,99
ISBN 9789054879596
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Ignaas Devisch
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ligt de waarheid in het midden? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ignaas Devisch. Lezen Ligt de waarheid in het midden? online is nu zo eenvoudig!

We kennen ze allemaal, van onszelf en van anderen, de gedachte dat 'de waarheid in het midden ligt'. Immers, 'te' is nooit goed: niet te veel, te weinig evenmin. In het alledaagse spreken gaat het misschien om de macht der gewoonte, maar politiek en maatschappelijk gezien is het zeker geen neutrale gedachte. Na 9/11 zijn alle stromingen die in naam van de waarheid spreken verdacht geworden: het midden lijkt nog de enige plaats die we kunnen vertrouwen omdat daar alles gerelativeerd wordt. Nochtans is er tijdens het afgelopen decennium vanuit datzelfde midden bijzonder veel geweld gebruikt. Denk maar aan de gevangenis van Guantanamo Bay waar in naam van de strijd tegen het extremisme alle burgerrechten werden en nog steeds worden genegeerd. Zelfs indien de waarheid in het midden zou liggen, biedt dit duidelijk geen garanties om 'uitersten' te voorkomen. Vanuit de vraag 'Ligt de waarheid in het midden?' onderzoekt Ignaas Devisch de maatschappelijke rol van waarheid en kritiek in onze samenleving. De auteur grasduint in het werk van verschillende filosofen en sociologen, maar schrijft op een toegankelijke manier over actuele problemen van onze tijd. Vanuit concrete voorbeelden analyseert hij hoe 'waarheid' vandaag nog veel meer aan het werk is dan we denken en hoe we ons daartegenover kritisch kunnen verhouden. Ligt de waarheid in het midden is verplichte literatuur voor iedereen die geïnteresseerd is in het beter begrijpen van de politieke problemen van onze tijd.

...ct is, in plaats van de problemen en probleempjes die er slechts een afgeleide van zijn ... Impeachment: de onbeantwoorde vragen. Trump corrupt?. Ligt ... ... . Ligt de waarheid in het midden? 1e druk is een boek van Ignaas Devisch uitgegeven bij Vub Press. ISBN 9789054879596 We kennen ze allemaal, van onszelf en van anderen, de gedachte dat 'de waarheid in het midden ligt'. Immers, 'te' is nooit goed: niet te veel, te weinig evenmin. Vanuit de vraag 'Ligt de waarheid in het midden?' onderzoekt Ignaas Devisch de maatschappelijke rol van waarheid en kritiek in onze samenleving. De auteur grasduint in het werk van verschillende filosofen en sociologen, maar schri ... Impeachment: de onbeantwoorde vragen. Trump corrupt?. Ligt ... ... . De auteur grasduint in het werk van verschillende filosofen en sociologen, maar schrijft op een toegankelijke manier over actuele problemen van onze tijd. De waarheid ligt in het midden * De helft van de asielzoekers die in de jaren 1995, 1996 en 1997 asiel vroegen in Nederland hebben een verblijfsstatus gekregen, concludeerden twee wetenschappers ... We weten het eigenlijk niet en dat zou wel moeten, want zoals in veel gevallen ligt ook hier de waarheid in het midden. Huug Barendrecht en Michel Kok (HollandSpoor) verzorgen een training over de rol van de middenmanager tijdens de Praktijkdag iChange op 13 maart. De waarheid heeft echter de vervelende eigenschap om zich niets aan te trekken van wat deze of genen erover zeggen, en dus ligt de waarheid niet per se in het midden. Het is heel goed mogelijk, en in dit geval zelfs waarschijnlijk, dat de ene kant de werkelijkheid meer geweld aandoet dan de andere kant. ...