mulders-gm.nl

Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man

PUBLICATIE DATUM oktober 2009
BESTANDSGROOTTE 8,56
ISBN 9789074899833
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Karen M. Hamaker-Zondag
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen M. Hamaker-Zondag. Lezen Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man online is nu zo eenvoudig!

Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man.Jungs theorie over animus en anima in de praktijk.Communicatie. Het lijkt zo eenvoudig. Want als we met elkaar praten wisselen we onderling van gedachten en reageren we op elkaar. Wat we niet beseffen is dat als we met z’n tweeën praten, we eigenlijk met ons vieren zijn. De vrouwelijke energieën in de man (die C.G. Jung de anima noemde) en de mannelijke energieën in de vrouw (haar animus) blijken een stevig woordje mee te spreken, en als het tegenzit zich overal mee te bemoeien en een flinke stem in het kapittel te hebben. Opvallend daarbij is wij dat wij dat zelf maar ternauwernood in de gaten hebben. Gevolg: de gekste projecties en spraakverwarringen, zonder dat we zien dat we gevangen zijn geraakt in een universeel psychisch mechanisme. En de ruzies die we hebben blijken qua stijl en vorm verbijsterend algemeen te zijn. Animus en anima doen zich overal gelden, thuis en op het werk, geen enkel contact uitgezonderd!Animus en anima zijn echter ook heel positieve en stimulerende inhouden in ons, al kunnen we pas profijt van die steunende kant krijgen als we ons psychologisch ontwikkelen en meer worden wie we werkelijk zijn. Of, in jungiaanse termen, het nodige schaduwwerk hebben gedaan. Op de haar bekende heldere wijze legt Karen in dit boek uit wat de functie van animus en anima in onze psyche is en hoe we hun dynamiek kunnen herkennen. De inzichten die dat biedt zijn van onschatbare waarde voor zowel persoonlijke groei als voor relaties: van liefdesrelaties tot je relatie met het leven zelf. Verhelderend en praktisch en een echte eye-opener.

...n. Jungs theorie over animus en anima in de praktijk ... Mannelijke & vrouwelijke energie: 35 verrassende kenmerken ... ... . Communicatie. Het lijkt zo eenvoudig. Want als we met elkaar praten wisselen we onderling van gedachten en reageren we op elkaar. Wat we niet beseffen is dat als we met z n tweeën praten, we eigenlijk met ons vieren zijn. Het boek Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man, geschreven door Karen M. Hamaker-Zondag, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.9 ... Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de ... ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Vrouwelijke of mannelijke energie is dus niet sekse-afhankelijk. Beide vormen zijn in ieder mens vertegenwoordigd. Vaak zijn het wel de vrouwen met een vrouwelijke energie en de mannen met een mannelijke energie. Maar ook bij mannen komt een vrouwelijke energie voor en vrouwen kunnen een mannelijke energie uitstralen en zich zo gedragen. Mannelijke en vrouwelijke energie staat los van geslacht. We maken hier geen onderscheid in geslacht, want op sommige dagen kan bijvoorbeeld een vrouw stevig in haar mannelijke energie zitten en een man in zijn vrouwelijke energie.. Het kan dus heel goed zijn dat je mannen hebt met vrouwelijke kenmerken en vrouwen met mannelijke eigenschappen (mannelijke vrouw). De meeste vrouwen hebben meer vrouwelijke energie en de meeste mannen meer mannelijke - al hóeft dat dus niet het geval te zijn. Helemaal vrouwelijk of mannelijk qua energie is niemand, en hoe die twee zich verhouden kan per persoon en zelfs per levensfase erg verschillen. Onderscheid tussen het zuiver vrouwelijke en mannelijke en het verlagen naar hun integratie wordt gekoppeld aan de bijbehorende schaduwkanten, vertaald naar een lastige animus en anima. De verschillen tussen individuen kunnen niet worden herleid tot geslacht. Het menselijk gedrag is zeer divers en onvoorspelbaar. Ondanks onze inspanningen om een antwoord te vinden op dergelijke verschillen, moeten we toegeven dat heterogeniteit een inherent kenmerk is voor alle mensen. Al jaren zijn er ontevreden geluiden over de onbalans in sekse van leerkrachten in het basisonderwijs en leeft de wens om er meer mannen te laten werken. Toch lijkt er geen effect te bestaan van het geslacht van de leraar. Een recent uitgebreid Nederlands onderzoek vond geen verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leraren op ... Testosteron zou de hersenen van de foetus 'mannelijk' maken, de afwezigheid ervan ...