mulders-gm.nl

Van Koningsplein naar Lazarusklap

PUBLICATIE DATUM 2011-11-01
BESTANDSGROOTTE 3,60
ISBN 9789059724754
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jaak Slangen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Van Koningsplein naar Lazarusklap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaak Slangen. Lezen Van Koningsplein naar Lazarusklap online is nu zo eenvoudig!

Van Koningsplein naar Lazarusklap 2e druk is een boek van Jaak Slangen uitgegeven bij Eburon Uitgeverij. ISBN 9789059724754 Ruim zes eeuwen lang zijn het Sint Joris Gasthuis en Delft nauw met elkaar verbonden. Joris was vanouds de plaats waar de stad haar geestelijk gestoorde burgers onderbracht. Maar ook krankzinnigen van buiten de stad - uit Holland en later zelfs uit Zeeland en Groningen - vonden in Joris onderdak, zodat Delft in vroeger eeuwen de twijfelachtige reputatie kreeg van 'stad der gekken'.Joris,n van de oudste krankzinnigengestichten in Nederland, kent een rijke, veelbewogen geschiedenis. In dit rijk ge llustreerde gedenkboek worden de stormachtige ontwikkelingen geschetst die de voorgeschiedenis vormen van het huidige P.C. Joris. Wie eindelijk wel eens wil weten wat zich allemaal achter de muren van dit 'gekkenhuis' heeft afgespeeld, zal tot de ontdekking komen dat het leven in Joris een uitvergroting was van het maatschappelijk leven buiten de poort. In die zin houdt de geschiedenis van Joris ons een spiegel voor hoe de maatschappij in het verleden is omgesprongen met geestesziekten en hoe tegenwoordig toch veel voor de psychiatrische pati nt ten goede is veranderd. Iedere ge nteresseerde in de geschiedenis van de geestelijke gezondheidszorg biedt dit boek een schat aan informatie.

...it de geschiedenis van Psychiatrisch Centrum Joris te Delft, 1394-1994 ... VAN KONINGSPLEIN NAAR LAZARUSKLAP - Slangen ... ... . 1994 Handboek psychopathologie (leerboek uwer webmaster) Deel 1 Basisbegrippen We hebben 10 boeken gevonden van de auteur B. Slangen Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur B. Slangen. De meest gevonden boeken zijn Techniek : Leren Door Doen, Hoofdstukken Goederenrecht, Zuinigheid Met ... Van Koningsplein Naar Lazarusklap Bekijk boek. Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n ... Van Koningsplein naar Lazarusklap : fragmenten uit de ... ... . Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Van Koningsplein naar Lazarusklap Jaak Slangen Not In Library. Devotie en negotie Verhoeven, G. Not In Library. Not In Library. Nieuwe Kerk Delft en grafmonument van Willem van Oranje M. Gout Not In Library. Not In Library. Delftse windmolens van de 13e eeuw tot heden Ellen van Olst Not In Library. Delfts zilver Louis Jacob Florus Wijsenbeek het integratiebegrip in de psychiatrie een medisch filosofisch en psychiatrisch onderzoek : tweedehands- en antiekeboeken te koop. Meer dan 600,000 boeken te koop bij honderden verkopers. het geheim van joris : tweedehands- en antiekeboeken te koop. Meer dan 600,000 boeken te koop bij honderden verkopers. 925: JAAK SLANGEN - Van Koningsplein Naar Lazarusklap [St. Joris Delft]. 1994 375: JAANUS, H.J. - Hervormd Delft Ten Tijde Van Arent Cornelisz (1573-1605). Diss 1397: JAC. AALDERINK (VOORZITTER - Tentoonstelling Oosterse Tapijten (in Het Museum 'het Prinsenhof Te Delft' 711: JAGER, DR. OKKE - Wat Wil God Eigenlijk 706: JAGER, DR....