mulders-gm.nl

Mannekino

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 12,36
ISBN 9789023402800
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Sybren Polet
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Mannekino in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sybren Polet. Lezen Mannekino online is nu zo eenvoudig!

Guido Jagt is een supergenie, een negenjarig wonderkind, maar thuis doet hij alsof hij middelmatig is. Hij heeft zich in stilte voorgenomen op zijn tiende miljonair te zijn en zijn vader de kans te geven te gaan studeren. Maar een negenjarige jongen mag niet handelen en speculeren, dus moet hij volwassenen voor zijn karretje spannen. Hij chanteert en chicaneert, en komt uiteindelijk terecht bij Lokien, een copywriter en schrijver in wording, die door Guido is gefascineerd. Guido spint hem steeds meer in in zijn risicovolle ondernemingen.

...s doet hij alsof hij middelmatig is. Hij heeft zich in stilte voorgenomen op zijn tiende miljonair te zijn en zijn vader de kans te geven te gaan studeren ... Boekwinkeltjes.nl ... . Maar een negenjarige jongen mag niet handelen en speculeren, dus moet hij volwassenen voor zijn karretje spannen. De roman "Mannekino" van Sybren Polet verscheen in 1968 en beleefde in 2008 de tiende jubileumdruk. Deze website zal in zijn geheel gewijd worden aan dit unieke boek van deze bijzondere auteur. Sybren Polet werd in 2004 onderscheiden met de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. MANNEKINO : 1, SYBREN POLET,1977, DE BEZIGE BIJ, PAPERB ... Boekverslag Nederlands Mannekino door Sybren Polet ... ... . Sybren Polet werd in 2004 onderscheiden met de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. MANNEKINO : 1, SYBREN POLET,1977, DE BEZIGE BIJ, PAPERBACK, 269 PAG.,ISBN 90 234 0280 4, € 4,50: Mansarde: Polet, Sybren: Mannekino : Amsterdam, Bezige Bij Deze website biedt een geselekteerd overzicht van besprekingen die gewijd zijn aan de voornaamste literaire werken van Sybren Polet. In de "Bibliografie" vindt u een overzicht van deze werken en kunt u per werk zoeken naar besprekingen. Algemene besprekingen zijn te vinden in de rubriek "Over het werk van Sybren Polet", onderverdeeld in poëzie en proza. Mannekino Graa Boomsma. 1 februari 2012 - verschenen in uit nr. 5. Abonnees kunnen artikelen aan hun leeslijst toevoegen. Inloggen Neem een abonnement. Een tienjarig joods jongetje dat zichzelf hardnekkig een Israëliet noemt, Gurion ben-Judah Maccabee, is wegens wangedrag van drie basisscholen in Chicago geschopt. Uiteindelijk komt hij op ... Het is weer eens tijd voor een #flowboekenchallenge-boek: Mannekino, subtitel: Een realistisch fabel. Nederlandse literatuur uit de jaren '60, geschreven door een voor mij tot nu toe onbekend auteur. Ik ben niet per se groot fan van Nederlandse klassiekers, dus ik was benieuwd wat ik hier van zou vinden. Bladzijde 26, zin 1: "Hij ademde een paar maal diep in en uit, de adem inhoudend als ... Mannekino bestaat uit enkele honderden korte fragmenten in ongeveer elf hoofdstukjes. Deze kun je herkennen door nogal grote witte vlakken tussen de stukjes tekst. De ruimtes in het verhaal is de straat, het kantoor van Riphagen, het Mannekino café, het kantoor van Lokien en het huis van Guido zelf. De ruimte is niet functioneel gebruikt. 'Sybren Polet Mannekino' In: Lexicon van literaire werken: 1989-2014: August Hans den Boef 'August Hans den Boef De p...