mulders-gm.nl

Ik in meervoud

PUBLICATIE DATUM november 2008
BESTANDSGROOTTE 4,59
ISBN 9789059722859
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Joke Lijnse
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik in meervoud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joke Lijnse. Lezen Ik in meervoud online is nu zo eenvoudig!

Ik in meervoud 1e druk is een boek van J. Lijnse uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789059722859 Wie met DIS moet leven heeft het uitermate zwaar. De stoornis is altijd het gevolg van vroege jeugdervaringen die te beangstigend en te veelomvattend waren om te kunnen dragen. Als overlevingsstrategie raakten daarom indertijd de heftige emoties en herinneringen afgesplitst. Maar de keerzijde hiervan is dat de eenmaal volwassen geworden DIS-patiënten door deze vergaande dissociaties de controle over hun leven kwijt zijn. In dit handboek voor hulpverleners, patiënten en hun omgeving wordt beschreven wat het leven met DIS inhoudt. De diverse klachten en problemen die met DIS zijn verbonden, komen gedetailleerd aan de orde: onder andere het gefragmenteerd zijn en de innerlijke conflicten die daarvan het gevolg zijn; de geheugenproblemen en de verwarring die dit geeft; de angst voor de traumatische herinneringen en het zich onveilig voelen in de hechting aan anderen. Als DIS-patiënten eenmaal zover zijn dat ze een behandelaar zoeken voor hun problemen, is het erg belangrijk dat deze de stoornis (h)erkennen en op de hoogte zijn van de verschillende facetten in het leven van DIS-patiënten. Een goede psychotherapie voor DIS is opgebouwd uit meerdere fasen en daarbij wordt veel aandacht besteed aan de sfeer en de therapeutische relatie. Ook de problemen die hierbij kunnen ontstaan komen aan de orde. Deze onderwerpen - naast alle andere die worden besproken - zijn zowel informatief voor therapeuten en studenten, als voor DIS-patiënten zelf en hun omgeving. Het kan voor alle lezers een waardevol naslagwerk zijn, waarin telkens weer stukjes gelezen worden om de eigen kennis aan te vullen of de ander te helpen zichzelf beter te gaan begrijpen. Joke Lijnse is gz-psycholoog, klinisch psycholoog en eerstelijnspsycholoog. Ze heeft een eigen praktijk in Eersel.

...dat sowieso een vreemde voorstelling van zaken, wij als meervoud van ik ... Ik in meervoud - Joke Lijnse - Academische Uitgeverij Eburon ... . De term meervoud betekent zoveel als "een verzameling individuen". Ik in meervoud; group Incompany training. Ik in meervoud. Formaat: Paperback Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal. Tip: klik op de knop om te starten met lezen! Start met lezen. Details expand_more expand_less € 27,48 Excl. BTW check Volledige prijs. Boeken kopen Google Play. Browse door 's w ... Ik in meervoud - Joke Lijnse - Academische Uitgeverij Eburon ... . BTW check Volledige prijs. Boeken kopen Google Play. Browse door 's werelds grootste eBoekenwinkel en begin vandaag nog met lezen op internet, je tablet, telefoon of eReader. Ik in meervoud. Bekijk alles van J. Lijnse. ISBN. 9789059722859. Laat als eerste een recensie achter. Aantal. In Winkelwagen Ik in meervoud 1e druk is een boek van J. Lijnse uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789059722859 Wie met DIS moet leven heeft het uitermate zwaar. De stoornis is altijd het gevolg van vroege jeugdervaringen die te beangstigend en te veelomvattend waren om te kunnen dragen. Zelf zou ik dan van "soorten brie" of "briesoorten" spreken. Madeleine Willemse, 29-04-2015 11:45 #6 Ik heb een taaldilemma: Als je 'bewijs van deelname' wilt aanduiden in het meervoud, wanneer spreek je dan van 'bewijzen van deelname' en wanneer van 'bewijs-van-deelnames'? Ik in meervoud Joke Lijnse, Ton CollÉ 9789024413881 Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Taal: Nederlands. In dit boek wordt beschreven wat DIS (voorheen MPS) precies inhoudt en wat de oorzaken van de stoornis kunnen zijn. En nog een omissie op mijn blog. De meervoudsvormen! Helemaal vergeten om deze te behandelen. Dus dan doen we dat nu om het gemis op te vullen. Het Nederlands heeft verschillende meervoudsvormen: meervoud op -en, op -s, op -'s en op -a / -ci. Ik houd deze volgorde aan zodat je de gewenste uitleg makkelijk […] Ik zou durven stellen (al heb ik geen bron die mijn gelijk bevestigt) dat volgende vuistregels gelden: Het meervoud van een persoonsnaam wordt gevormd door '-s' aan de naam toe te voegen: Voorbeeld 1: 'Mijn neef heet Kevin.' 'Onze familie telt vijf Kevins.' Voorbeeld 2: 'Mijn naam is Emile Ratelband.'...