mulders-gm.nl

De Zangkanarie

PUBLICATIE DATUM 2003-09-20
BESTANDSGROOTTE 10,9
ISBN 9789058210975
TAAL NEDERLAND
AUTEUR H. Koster
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Zangkanarie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Koster. Lezen De Zangkanarie online is nu zo eenvoudig!

In dit boek komt u veel te weten over deze prachtige, meestal gele, zangvogel. Zo zijn er drie soorten zangkanaries en worden er zelfs zangwedstrijden gehouden. Nieuwsgierig geworden? Dit boek is een echte aanrader. Het is bijzonder leesbaar maar ook heel aanstekelijk geschreven, de auteur heeft een duidelijke passie voor zangkanaries. Zo wordt heel uitgebreid ingegaan op het lied dat elke soort kan zingen. Een zangkanarie is een Harzer, een waterslager of een Timbrado. Elke vogel zingt zijn eigen lied, vol klokken, rollen, soeten, woeten, castagnetten, siertrillers, waterslagen, klingels, fluiten en zelfs een nachtegaalaccent. Praktische tips en adviezen over huisvesting (kooi of volière) en gedegen informatie over de voeding en de verzorging ontbreken niet in dit boek. Vanzelfsprekend is de gezondheid belangrijk voor deze zanger; de ziektes en aandoeningen die kunnen voorkomen bij zangkanaries staan ook beschreven. Vogelliefhebbers zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan dit boek!

... zijn verzorging . De rui en zijn verzorging : Ja in de rui hebben de vogels zeker extra zorgen en aandacht nodig ... De waterslager, de allerbeste zangkanarie onder de kanaries ... .Een advies is al zeker te geven als je de mogelijkheden hebt ,plaats oude en jonge vogels niet bij elkaar,,en plaats ook net te veel vogels in een kleine ruimte om te ruien,zorg dat ze tocht en vochtvrij zitten ,me daarbij een goede zaadmengeling ,en om de dag eivoer ... De eerste keer in de lente, de 2de keer eind juli, begin augustus. symptomen van stokrui: De vogel ruit niet, ruit niet door in de normale periode of ruit het hele jaar door. De v ... Vogels | Zangkanaries kopen en verkopen. De vogel verkoop ... ... . symptomen van stokrui: De vogel ruit niet, ruit niet door in de normale periode of ruit het hele jaar door. De vogels geven de indruk steeds ziek te zijn, de mannetjes onder hen zingen al geruime tijd niet meer, het verenkleed geeft een matte indruk. De zang is zeer verfijnd en melodieus. De zang is ook zeer gevarieerd. Wat eigenlijk voor alle rassen geldt, geldt ook voor de zangkanarie. Heeft u interesse voor een zangkanarie, dan kunt u het best bellen met een vogelvereniging bij u in de buurt. Verenigingsleden helpen u graag aan de verdere adressen van kwekers. De kanarie komt oorspronkelijke van de Canarische eilanden. Naast zangkanaries zijn er ook kanaries die speciaal op hun kleur, bevedering of vorm gekweekt worden. Alleen het mannetje zingt bij de kanarie, tenzij hij in de ruiperode zit. Een kanarie kan mits een goede verzorging wel 10 jaar oud worden. zangkanaries - Doelgroep Zang NZHU De waterslager, de allerbeste zangkanarie onder de kanaries www.heems.nl. De waterslager is de ideale kanarie die je voor de zang in de huiskamer wilt hebben.Meer informatie over de kanarie vindt u HIERDe waterslagers zijn niet het hele jaar te koop bij ons in de winkel omdat wij hierbij afhankelijk zijn van de kwekers van deze. Kanaries Kopen ... De jonge mannen moeten immers het lied leren fluiten wat hun vader ook fluit. De vader gebruik je als voorzanger, de zonen worden apart in een kooi of zangkast geplaatst en afgeschermd met een doek. Elke dag minimaal een uur de vogels in het volle licht zetten zodat zij kunnen gaan zingen. Dat is het africhten op zang (beknopt). Tenoren en bassen: Als kweker ben ik vooral geïnteresseerd en gespecialiseerd in de vier toer vogels (de harzers edelroller). Zuiverheid en een goede bloedlijn zijn hierbij van groot belang. De bloedlijn van mijn kanaries zijn afkomstig van beroemde en ervaren kwekers uit Duitsland. Zij zijn vooruitstrevend op het gebied van de vier toer vogels. De kanaries werden steeds verder gefokt op de zang en zo is de zangkanarie verder ontwikkeld. Over de jaren heen werd men geïnteresseerd in het fokken van andere rassen binnen het soort. Er werd voor het eerst een andere ras gevormd rond 1900. Daarna probeerden meer landen een eigen kanarieras te krijgen. Kenmerken van de Zangkanarie. De ......