mulders-gm.nl

Literatuur en geneeskunde - Het oog van de meester

PUBLICATIE DATUM juni 2018
BESTANDSGROOTTE 6,1
ISBN 9789058982117
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Erik Fokke
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Literatuur en geneeskunde - Het oog van de meester in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Fokke. Lezen Literatuur en geneeskunde - Het oog van de meester online is nu zo eenvoudig!

In deze bundel zijn essays verzameld over raakvlakken tussen kunst en geneeskunde. Hoe divers deze essays er ook uitzien, er is wel degelijk een rode draad te vinden. In driekwart van de essays speelt het brein een hoofdrol. Dat kan een brein zijn met uitzonderlijke vermogens, zoals bij kunstenaars met synesthesie of bij mensen met een wonderlijke hersenaandoening. Het kan ook gaan om een uitzonderlijk creatief brein zoals dat van Mozart. Een andere terugkomend thema is hoe lichamelijke aandoeningen kunst en kunstuitingen hebben beïnvloed, zoals het geval is bij de handen van Sergei Rachmaninoff en zijn beroemd geworden pianoconcerten. Andere voorbeelden daarvan zijn de oogaandoening van Claude Monet die in de schilderijen uit zijn Giverny-periode is terug te vinden, en hoe de narcistische en megalomane ideeën van Alexander Scriabine zijn composities steeds meer doordesemden. Alle essays zijn onafhankelijk van elkaar te lezen, maar het eerste essay is een goed begin.Erik Fokke (1950) werkt sinds 1987 als arts in Amsterdam en was als docent verbonden aan de huisartsopleiding van het VUmc. Daarnaast volgde hij een muziekopleiding aan de Schumann Akademie en schreef hij tussen 1995 en 2006 voor VPRO Radio tientallen muziekdocumentaires en componistenportretten. Fokke publiceerde bij Uitgeverij SUN de biografie Francis Poulenc. Monnik en kwajongen; bij Uitgeverij Rubinstein verscheen het audioboek Mozart en de Lage Landen.

...r raakvlakken tussen kunst en geneeskunde ... PDF ePUB - Literatuur en geneeskunde - Het oog van de ... ... . Hoe divers deze essays er ook uitzien, er is wel degelijk een rode draad te vinden. In driekwart van de essays speelt het brein een hoofdrol. Dat kan een brein zijn met uitzonderlijke vermogens, zoals bij kunstenaars met synesthesie of bij mensen met een wonderlijke hersenaandoening. Het kan ook gaan om een ... Literatuur en geneeskunde - Het verwarde brein 1e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058982391 Het menselijk brein ... PDF Het oog van de meester - Stichting Lezen ... . ISBN 9789058982391 Het menselijk brein is ons meest geheimzinnige orgaan, ondanks alle recente inzichten uit de neurowetenschappen. Het brein zou een ingewikkelde computer zijn, het stuur en schakelmechanisme van het lichaam. Hallo! Op zoek naar een Literatuur en geneeskunde - Het oog van de meester-boek geschreven door auteur Erik Fokke? Registreer u op onze website bank72.nl en download gratis boeken! 'Het oog van de meester, Essays over kunst en geneeskunde' door Erik Fokke - Onze prijs: €28,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. ToegevoegdJulian Barnes - De man in de rode mantelMichael Bulgakov - HondehartMichael Bulgakov - De meester en Margarita Vsevolod Garsjin - De rode bloemAndré Gide - De immoralistGijs IJlander - Vergeef ons onze zwakheidMarie Kessels - De god met de gouden ballenGyörgy Konrad - De medeplichtigeCarson McCullers - Klok zonder wijzersErich Maria Remarque - Arc […] 'Leid mij uit het Onwerkelijke, naar het Werkelijke. Leid mij uit de Duisternis naar het Licht. Leid mij uit de Dood naar de Onsterfelijkheid.' Voor dit pad zijn vier vereisten: onderscheidingsvermogen, begeerteloosheid, goed gedrag en liefde. Wat de Meester aan de schrijfster over elk van deze heeft gezegd, heeft zij medegedeeld in dit boekje. Het oog van de meester: essays over kunst en geneeskunde (Literatuur en geneeskunde) | Fokke, Erik | ISBN: 9789058982117 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Het oog van de meester | ISBN 9789058982117 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het oog van de meester een onderzoek naar de literaire ontwikkeling van Havo- en vwo-leerlingen in...