mulders-gm.nl

Limburgensia

PUBLICATIE DATUM november 2019
BESTANDSGROOTTE 3,83
ISBN 9789460044632
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Babke Aarts
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Limburgensia in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Babke Aarts. Lezen Limburgensia online is nu zo eenvoudig!

LimburgensiaDe schatten van SchillingsRedactie: Babke Aarts, Ad van Pinxteren & Jos SchatorjéVormgever: Hans LemmensHet Limburgse echtpaar Miep en Har Schillings houdt van verzamelen. Har legde zich bijvoorbeeld vier decennia toe op Limburgensia. Deze collectie, van manuscripten en vooral bijzonder drukwerk, is onlangs overgedragen aan het Limburgs Museum.Die overdracht is een bewuste keuze, want veel boeken hebben qua inhoud en afwerking een museale verschijningsvorm. Ook bieden ze inzicht in de ontwikkeling van aandachtsgebieden als archeologie, numismatiek, geschiedenis en kunstgeschiedenis in Limburg. Bovendien bevatten de boeken sporen van hun eigen ontstaan en bieden ze inzicht in de maatschappelijke relevantie van drukwerk. Ze horen, kortom, thuis in een museum. De schenking betekent een belangrijke bijdrage aan het regionaal cultureel erfgoed, want er bestaat geen betere particuliere collectie op dit gebied.In Limburgensia laten meer dan 25 auteurs hun licht schijnen op de 'schatten van Schillings'. Ze tonen een aantal Limburgse bibliografische hoogtepunten uit de collectie en moedigen liefhebbers van boeken en boekgeschiedenis aan te blijven zoeken naar de boeiende wereld achter het boek.

...udt van verzamelen. Har legde zich bijvoorbeeld vier decennia toe op Limburgensia ... 'Limburgensia' - De schatten van Schillings ... . 16. Jos. Habets, Geschiedenis van het tegenwoordige bisdom Roermond en van de bisdommen die het in deze gewesten zijn voorafgegaan.Roermond, Romen, 1875-1927. (2357 blz.) Een grootsch opgezet, doch jammer genoeg onvoltooid gebleven werk. Het eerste deel verscheen alreeds in 1875, het tweede volgde dan in 1890, het derde kwam in 1892 van de drukpers, de twee stukken van deel IV zagen eerst in ... Limburgensia De schatten van Schillings Redactie: Babke Aarts, Ad van Pinxter ... Limburgensia - Antiqbook ... ... Limburgensia De schatten van Schillings Redactie: Babke Aarts, Ad van Pinxteren & Jos Schatorjé Vormgever: Hans Lemmens Het Limburgse echtpaar Miep en Har Schillings houdt van verzamelen. Har legde zich bijvoorbeeld vier decennia toe op Limburgensia. Deze collectie, van manuscripten en vooral bijzonder drukwerk, is onlangs overgedragen aan het Limburgs Museum. Limburgensia De schatten van Schillings Vantilt, november 2019 9789460044632, hardcover, 268 pagina's, € 29,95. o.a. te koop via bol.com >> — Geen collectie Limburgensia is zo compleet en breed als de verzameling van de heer Har Schillings uit Ohé en Laak. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 jan 2020 om 05:50. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.Er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. VT_Limburgensia_binnenwerk_def.indd 187 02-10-19 09:39 Titelpagina van Nieuwe tegenwoordige staat en geographie der Nederlanden vyfde deel van W.A. Bachiene, 1791. Vanaf vrijdag 24 april bent u weer van harte welkom in de winkel van Antiquariaat Coriovallum. Wij zijn geopend tijdens onze gebruikelijke openingsuren: Vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur. Limburgensia van Ruud Offermans (boek, paperback, ISBN 9789462543591). De schrijver/dichter Ruud Offermans (1966 - *) studeerde fysische geografie aan de Universiteit van Utrecht en heeft in... Korte verhalen, Het Winterjaar, In het donkere zuiden, Limburgensia, Rebellen en dwarsdenkers, Roomse meisjes, Thema Boekenweek 2020, Thuiskomst, Ton van Reen, Vlucht uit Montaillou «De auteur verwoordt ook heel knap hoe een schrijfproces iemands leven helemaal op zijn kop kan zetten.» - André Oyen U treft er een brede keuze in aan in Limburgensia: boe...