mulders-gm.nl

Een leraar van klasse

PUBLICATIE DATUM december 2006
BESTANDSGROOTTE 9,28
ISBN 9789024417421
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Bram Lagerwerf
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een leraar van klasse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bram Lagerwerf. Lezen Een leraar van klasse online is nu zo eenvoudig!

Een leraar van klasse 1e druk is een boek van Bram Lagerwerf uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789024417421 Een inspiratiebron voor lerarenEen leraar van klasse biedt leraren in het voortgezet onderwijs steun bij hun dagelijks werk. De auteurs vertalen een schat aan onderwijskundige, didactische en pedagogische kennis naar de concrete onderwijspraktijk. Het boek biedt inspiratie voor allerlei onderwijscontexten, van traditionele scholen tot scholen die volop met vernieuwingen bezig zijn.Drie hoofdthema's in het boek zijn: didactiek, orde houden en de relatie van de leraar met de klas. Een vierde hoofdthema is de voortgaande professionele ontwikkeling van docenten in de beroepspraktijk.De auteurs ontwikkelen een visie op onderwijs waarbij de leerlingen geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheid leren dragen voor hun leerproces en het leerresultaat. Ze laten met veel voorbeelden zien hoe leraren dat voor elkaar kunnen krijgen.Deze vierde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Het boek is bestemd voor beginnende en ervaren leraren, schoolleiders en begeleiders van leraren. Het verbindt theorie en praktijk en laat zien hoe boeiend het leraarsberoep kan zijn. Ook is het zeer geschikt als handboek in de lerarenopleiding.Prof. dr. Fred Korthagen is emeritus-hoogleraar onderwijskunde en trainer, gespecialiseerd in de professionele ontwikkeling van leraren. Hij was leraar en lerarenopleider en heeft een brede expertise in onderwijsonderzoek. Hij ontving internationale prijzen voor zijn wetenschappelijke werk.Drs. Bram Lagerwerf was lang werkzaam als leraar en als lerarenopleider en later als coach en supervisor van docenten in alle sectoren van het onderwijs. Hij heeft zich steeds gericht op het verbinden van theorie en praktijk. Bram Lagerwerf overleed in 2011.Afzonderlijk en samen publiceerden zij vele artikelen en boeken, waaronder het boek Leren van binnenuit.

...n klasse, geschreven door Bram Lagerwerf & Fred Korthagen ... Vind een leraar van klasse in Boeken op Marktplaats ... . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over & Onderwijs. Een leraar van klasse van Bram Lagerwerf en Fred Korthagen kent vier delen, te weten: deel I Didaktiek, deel II Orde houden, deel III Je relatie met de leerlingen en deel IV Doorgroeien in het beroep van docent. Elk deel kent zijn eigen kaders, praktijkvoorbeeld, sam ... PDF Een leraar van klasse - bua.nl ... . Elk deel kent zijn eigen kaders, praktijkvoorbeeld, samenvatting en verantwoording naar de praktijk. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Een leraar van klasse, geschreven door Bram Lagerwerf & Fred Korthagen. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over onderwijskunde, han, 2b, onderwijskunde2b, onderwijskudne2b & jaar2. Een leraar van klasse van Bram Lagerwerf en Fred Korthagen kent vier delen, te weten: deel I Didaktiek, deel II Orde houden, deel III Je relatie met de leerlingen en deel IV Doorgroeien in het beroep van docent. Elk deel kent zijn eigen kaders, praktijkvoorbeeld, samenvatting en verantwoording naar de praktijk. Een leraar van klasse biedt docenten praktische handvatten voor hun dagelijks werk. De auteurs vertalen een schat aan onderwijskundige, didactische en pedagogische kennis naar de concrete onderwijspraktijk. Daarmee is dit werk een inspiratiebron voor docenten in allerlei onderwijscontexten, van traditione...