mulders-gm.nl

Adelsgeschiedenis 1 - Ridderschap in Holland

PUBLICATIE DATUM juli 2009
BESTANDSGROOTTE 3,18
ISBN 9789087041014
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Antheun Janse
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Adelsgeschiedenis 1 - Ridderschap in Holland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antheun Janse. Lezen Adelsgeschiedenis 1 - Ridderschap in Holland online is nu zo eenvoudig!

Adelsgeschiedenis 1 - Ridderschap in Holland 2e druk is een boek van Antheun Janse uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087041014 Hoewel Holland al in de late Middeleeuwen meer en meer een land van burgers werd, speelde de ridderschap er nog een leidende rol. Hoge edelen als de heren van Arkel, Egmond, Brederode en Wassenaar oefenden veel macht uit als medespelers of juist tegenstrevers van de graaf en zijn plaatsvervangers. Modale en lagere edelen zoals Assendelft, Heemskerk, Matenesse en Raaphorst bekleedden invloedrijke posities aan het grafelijk hof en in de regio, als baljuws, ambachtsheren en kasteelbewoners. Achter de enkele nu nog te bezichtigen kasteelru nes gaat een rijke wereld schuil die in Ridderschap in Holland voor het eerst als geheel en vanuit verschillende invalshoeken wordt beschreven. Op basis van biografische gegevens van een groot aantal edelen schetst Antheun Janse een boeiend groepsportret van de Hollandse ridderschap tussen circa 1275 en circa 1475. Gedurende deze periode veranderde de ridderschap ingrijpend. Ridderlijke verschijnselen raakten minder algemeen verbreid, de uitoefening van centrale en regionale bestuursambten werd minder vanzelfsprekend. De nadruk kwam sterker te liggen op het uitoefenen van heerlijke rechten en de afstamming van een illuster voorgeslacht. Wat niet veranderde, waren de relatieve geslotenheid van de ridderschap en haar maatschappelijke positie. Rond 1475 was de ridderschap als verschijnsel nog springlevend.

...elsgeschiedenis dl 1 - Ridderschap in Holland ... Adelsgeschiedenis - Series - Verloren ... . Antheun Janse, Ridderschap in Holland. Portret van een adellijke elite in de late middeleeuwen (Verloren, Hilversum 2001). ISBN 90-6550-667-5, ... Adelsgeschiedenis elite genealogie heraldiek. 1. Antheun Janse, Ridderschap in Holland. Portret van een adellijke elite in de late Middeleeuwen. 2001, 514 blz., gebonden, geïllustreerd, ISBN 9065506675 [uitverkocht].Er is een licht verbeterde herdruk (2009) in ... Ridderschap in Holland - bibliotheek.nl ... .Er is een licht verbeterde herdruk (2009) in slappe kaft beschikbaar (ISBN 9789087041014).[2. Adelsgeschiedenis 1 - Ridderschap in Holland (2) 39,00. 5% studentenkorting. Conrad Gietman; Reeks adelsgeschiedenis 7 - Republiek van adel (1) 25,00. Conrad Gietman; Republiek van adel (1) 39,00. A.J. Gevers; De havezaten in salland en hun bewoners (uitgave 2005) (0) 45,00. Onbekend; Adelsgeschiedenis 4 - Mensen van adel (0) 29,00. Ridderschap in Holland. Beluister online. Uitgever Dedicon, Grave Verschenen 20XX ISBN 9065506675 Kenmerken ... Nederlands gesproken Met lit. opg., reg Integrale weergave van het boek: Hilversum : Verloren, 2001. - 514 p. - (Adelsgeschiedenis ; 1) Daisy-rom bij Passend Lezen. Ridderschap in Holland. Leen deze versie. Uitgever Dedicon, Grave ... Naast het jaarboek geeft de werkgroep een Reeks adelsgeschiedenis uit die aspecten van de Nederlandse adelsgeschiedenis belichten. Het eerste deel in de reeks verscheen in 2001. Daarna verschenen in de reeks nog verschillende delen, waaronder enkele proefschriften. Verschenen delen. Antheun Janse, Ridderschap in Holland. Hoewel Holland al in de late Middeleeuwen meer en meer een land van burgers werd, speelde de ridderschap er nog een leidende rol. Hoge edelen als de heren van Arkel, Egmond, Brederode en Wassenaar oefenden veel macht uit als medespelers of juist tegenstrevers van de graaf en zijn plaatsvervangers. Modale en lagere edelen zoals Assendelft, Heemskerk, Matenesse en Raaphorst bekleedden ... Hoewel Holland al in de late Middeleeuwen meer en meer een land van burgers werd, speelde de ridderschap er nog een leidende rol. Hoge edelen als de heren van Arkel, Egmond, Brederode en Wassenaar oefenden veel macht uit als medespelers of juist tegenstrevers van de graaf en zijn plaatsvervangers. Modale en lagere edelen zoals Assendelft, Heemskerk Ridderschap in Holland | ISBN 9789087041014 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Ridderschap in Holland - Adelsgeschiedenis van Antheun Janse (boek, paperback, ISBN 9789087041014). Hoewel Holland al in de late Middeleeuwen meer en meer een land van burgers werd, speelde de ridderschap er nog een... Van Teylingen was de naam van een adellijk geslacht uit Holland, dat in de middeleeuwen een grote rol speelde in de omgeving van de graven van Holland.. Van Teylingen tot Teylingen. De oudst bekende, bewezen stamvader van het geslacht is Will...