mulders-gm.nl

Het beestmensch

PUBLICATIE DATUM 2014-10-06
BESTANDSGROOTTE 12,10
ISBN 9789045022499
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Arnold Karskens
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het beestmensch in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arnold Karskens. Lezen Het beestmensch online is nu zo eenvoudig!

Vijf jaar lang achtervolgde Arnold Karskens de laatste voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadiger uit de Tweede Wereldoorlog. Deze Klaas Carel Faber voerde als medewerker van de Gestapo en de Sicherheitsdienst, de staatsinlichtingen- en veiligheidsdienst van de SS, een schrikbewind in Groningen. Faber werd veroordeeld voor zijn moorden, maar ontsnapte in 1952 en woonde tot zijn overlijden in 2012 als vrij man in Duitsland.In Het beestmensch komen verschillende verhalen samen: Karskensspeurtocht naar Faber, zijn gevecht met lakse Nederlandse en Duitse autoriteiten, en ook de beleving van nabestaanden en de geschiedenis van zijn eigen verzetsfamilie. Dit boek gaat over meer dan een oorlogsmisdadiger, het is een verhaal over de problemen en gevoelens van oorlogsslachtoffers van de tweede en derde generatie.

...t boek gaat over meer dan een oorlogsmisdadiger, ... Het beestmensch eBook door Arnold Karskens - 9789045022499 ... ... ... 'Het Beestmensch' is Karskens' verslag van zijn jacht op de bejaarde oud-SS'er. Op basis van interviews en archiefonderzoek verweeft Karskens het leven van Faber met de verhalen van nabestaanden van zijn slachtoffers. Ook het verzetsverleden van Karskens' eigen familie komt aan bod. Het Beestmensch cogiscope 0213 7 Joris Haagen Journalist Arnold Karskens over zijn jacht op oorlogsmisdadiger Klaas Faber Het Beestmensch Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de NSB'er Klaas Carel Faber medewerker van de Gestapo en Sicherheitsdienst (SD) en als politieagent in Groningen belast met het opsporen en gevangennemen van verzetsstrijders. De mensen die hij oppakte werden vastgehouden . ... bol.com | Het beestmensch (ebook), Arnold Karskens ... ... . De mensen die hij oppakte werden vastgehouden ... Het beestmensch (e-book) | ISBN 9789045022499 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel Het beestmensch van Arnold Karskens. ...