mulders-gm.nl

Ethiek in de kliniek

PUBLICATIE DATUM januari 2000
BESTANDSGROOTTE 12,96
ISBN 9789053525562
TAAL NEDERLAND
AUTEUR G. Widdershoven
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ethiek in de kliniek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Widdershoven. Lezen Ethiek in de kliniek online is nu zo eenvoudig!

Ethiek in de kliniek 4e druk is een boek van G. Widdershoven uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789053525562 Ethiek is niet meer weg te denken uit het publieke debat over gezondheidszorg. Ook in de medische praktijk is behoefte aan ethische en consultatie. In dit boek wordt een pleidooi gehouden voor een vorm van ethiekbeoefening die zich richt op de praktijk , en beried is te lerenvan de ervaringen van betrokkenen (verpleegkundigen en verzorgenden, artsen, patiënten, familieleden).In het boek wordteen aantal benaderingen in de gezondheidsethiek besproken: de fenomenologische, de narratieve, de hermeneutische, de discoursethische en de zorgethische benadering. Deze worden gepresenteerd als alternatieve voor de meer gangbare principebenadering. Centraal staan vraagstukken in de praktijk: de autonomie en afhankelijkheid in de chronische zorg ( zorg voor mensen met een verstandelijk handicap, psychegeriatrie, omgaan met intimiteit), beslissingen rond het levenseinde (staken van behandeling, euthanasie, wilsverklaringen, orgaandonatie),communicatie (artspatiënt relatie, genetische counseling, dwang en drang in de hulpverlening),keuzen in de zorg en evaluatie van medische technologie. Het boek richt zich op werkenden in de gezondheidszorg en is geschikt als basisboek voor het vak gezondheidsethiek.

...ek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Ethiek in de kliniek ... Studystore | Ethiek in de kliniek hedendaagse benaderingen ... ... . Bij de Universitaire Pers Leuven verscheen Ethiek in de kliniek - 25 jaar adviezen van de Commissie voor Medische Ethiek, Faculteit Geneeskunde, K.U.Leuven. Professor Jos Vermylen en professor Paul Schotsmans redigeerden deze uitgave, die een uitvoerige reeks bio-ethische adviezen publiceert. Deze tekst wil duidelijk illustreren wat de ethische component in het medisch handelen concreet inhoudt. In Ethiek in de kliniek wordt een pleidooi gehouden voor een vorm va ... PDF Ethiek in de kliniek - ZOL ... . In Ethiek in de kliniek wordt een pleidooi gehouden voor een vorm van ethiekbeoefening die zich richt op de praktijk, en bereid is te leren van de ervaringen van betrokkenen. Widdershoven presenteert een aantal benaderingen als alternatieven voor de meer gangbare principebenadering: de fenomenologische, de narratieve, de hermeneutische, de discoursethische en de zorgethische benadering. In Ethiek in de kliniek wordt een pleidooi gehouden voor een vorm van ethiekbeoefening die zich richt op de praktijk, en bereid is te leren van de ervaringen van betrokkenen. Widdershoven presenteert een aantal benaderingen als alternatieven voor de meer gangbare principebenadering: de fenomenologische, de narratieve, de hermeneutische, de discoursethische en de zorgethische benadering. Samenvatting Ethiek in de kliniek - H6: de zorgethische benadering. Steun aan patienten en familie en begeleiding in het vinden van wijzen van omgaan met emotionele kwesties bleken belangrijker dan het respecteren van het recht op individuele zelfbeschikking. Ethiek in de kliniek Gehandicapt geboren Gezondheidszorg in de toekomst Screening op vroeggeboorte. 2 Inhoud Verantwoordelijke uitgever: dr. H. Vandeput, hoofdgeneesheer Zol, Schiepse Bos 6 - B-3600 Genk Niets uit deze uitgave mag overgenomen of vereenvoudigd worden zonder schriftelijke toelating van de uitgever. Bestel Ethiek in de kliniek van G. Widdershoven. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Ethische Perspectieven: Ethiek in de kliniek. Hedendaagse benaderingen in de gezondheidsethiek. Guy WIDDERSHOVEN : Amsterdam, Boom- 2000 : Sinds het begin van de jaren '80 wordt de gezondheidsethiek gedomineerd door de principebenadering welke zijn theoretisch fundament vindt in de vier opeenvolgende edities van de Principles of Biomedical Ethics van de Amerikaanse bio-ethici Tom Beauchamp en ... In Ethiek in de kliniek...