mulders-gm.nl

Zorg om mensen met dementie

PUBLICATIE DATUM mei 2008
BESTANDSGROOTTE 5,90
ISBN 9789031353064
TAAL NEDERLAND
AUTEUR B Miesen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Zorg om mensen met dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B Miesen. Lezen Zorg om mensen met dementie online is nu zo eenvoudig!

Zorg om mensen met dementie 1e druk is een boek van B. Miesen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031353064 Dit boek vormt een (twee)eenheid metDement: zo gek nog niet . Het gaatvooral in op de impact van de inhoud daarvan op verzorgenden en op ieder die in nauw contact treedt met mensen met dementie en hun familie. Het ismet name die nabijheid die van verstrekkende betekenis is voor allen die bijhet zorgproces betrokken zijn.In dit boek wordt geprobeerd inzicht te verschaffen in de thema s die de kwaliteit van dat contact bepalen. Beter inzicht in wat er bij allepartijen speelt, maakt het mogelijk dat momenten van contact in het werk uitgroeientot een betere communicatie. Maar ook tot even zo vele ontmoetingen die de lijdensdruk van mensen met dementie en hun familie verlichten. .In dit boek worden thema s uitgewerkt zoals: adoptie, (tegen)overdracht.intimiteit en seksualiteit, (on)macht en agressief gedrag.

...te zorg. Bij de zorg en ondersteuning van mensen met dementie is het van belang om aan te sluiten bij de fase waarin iemand zich bevindt ... Professionele zorg voor mensen met dementie | Dementie.nl ... . Bij belevingsgerichte zorg wordt er uitgegaan van de ik-beleving: hoe ervaart iemand zichzelf en de wereld om hem heen. De zorg en begeleiding van mensen met dementie vraagt veel expertise. Casemanagers en onderzoekers in Nederland, België en Canada hebben de handen ineengeslagen om samen te werken aan het professionaliseren van hun werk. Het resultaat is deze toolkit voor een goede interactie met mensen met dementie. Zelfmanagement is belangrijk voor mantelzorgers van m ... BSL Shop | Zorg om mensen met dementie | B. Miesen | Boek ... . Het resultaat is deze toolkit voor een goede interactie met mensen met dementie. Zelfmanagement is belangrijk voor mantelzorgers van mensen met dementie, bijvoorbeeld om adequaat om te gaan met het veranderd gedrag van de naaste met dementie. Onderzoekers van het Nivel, AmsterdamUMC, Geriant, Trimbos-instituut en Alzheimer Nederland ontwikkelden daarom een online interventie om zelfmanagement bij deze mantelzorgers te ondersteunen. Over dementie Dementiezorg naar een hoger plan. Met het Deltaplan Dementie is in 2013 een grote stap gezet om de ziekte te bestrijden en de zorg aan dementerenden te verbeteren. Nederland telt zo'n 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dat aantal. Professionele zorg voor mensen met dementie. Later lezen. Printen. Dit artikel printen Delen. ... Dit is de standaard die we met elkaar in Nederland hebben afgesproken over waar de zorg voor iemand met dementie aan zou moeten voldoen. ... Je hebt in principe geen verwijzing of indicatie nodig om een casemanager toegewezen te krijgen. Het zorgen voor iemand met dementie stelt je voor veel vragen en brengt je in moeilijke situaties. ... Het helpt je om beter voor je naaste en jezelf te zorgen. ... Soms denken mensen dat alzheimer en dementie hetzelfde zijn. Dat klopt niet. Dementie.nl is een platform van Alzheimer Nederland vol informatie, hulp, tips en ervaringsverhalen. Voor iedereen die te maken heeft met dementie. Opinie 'Benader mensen met dementie als mens, niet als...