mulders-gm.nl

Het hulpverlenend gesprek

PUBLICATIE DATUM februari 2008
BESTANDSGROOTTE 8,82
ISBN 9789001709556
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jan Verhulst
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het hulpverlenend gesprek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Verhulst. Lezen Het hulpverlenend gesprek online is nu zo eenvoudig!

Het hulpverlenend gesprek gaat over de meest voorkomende moeilijkheden, problemen en valkuilen waarmee de beginnende hulpverlener in de praktijk geconfronteerd kan worden. Het staat dan ook boordevol voorbeeldmateriaal en praktische tips en aanwijzingen. Elk hoofdstuk eindigt met vragen en een praktijktraining.Het boek is geschreven op basis van de ervaringen van de auteur met stagiaires in de gezondheidszorg. De vele vragen die hem door hen werden gesteld - hun twijfels en onzekerheden - vormden de uitgangspunten van dit boek.Ruime aandacht is er dan ook voor het persoonlijk functioneren van de hulpverlener, en voor zijn reflectie op dit functioneren. Het boek benadert het proces van de hulpverlening daarmee vanuit twee invalshoeken: die van de hulpvrager en van de hulpverlener. Want hulpverlenen heeft vaak naar twee kanten bepaalde effecten.Het hulpverlenend gesprek geeft antwoord op de volgende vragen:Wat houdt hulpverlenen nu eigenlijk in?Hoe kom ik achter het werkelijke probleem?Wat zijn de verschillen tussen directieve en non-directieve vormen van hulpverlening?Hoe bepaal ik of ik een bepaald probleem het beste directief of non-directief of een combinatie daarvan kan aanpakken?Door de gehele tekst heen staan concrete voorbeelden, tips en aanwijzingen om de praktische toepasbaarheid van dit boek te vergroten. Bovendien bevat het boek diverse tests, waarmee de beginnende hulpverlener zijn inzicht in zijn eigen functioneren kan vergroten.

...Samenvattingen van het boek Het hulpverlenend gesprek (isbn: 9789001709556) - J ... Het hulpverlenend gesprek door Jan Verhulst (Boek ... ... . Verhulst geschreven door studenten. Vind het uittreksel of samenvatting voor je studie op Knoowy. Samenvatting Het hulpverlenend gesprek en andere samenvattingen voor je studie, geschreven door studenten. Uitgebreide samenvatting van Het hulpverlenend gesprek, 1e druk van J. Verhulst. ISBN: 9789001709556. Dit uittreksel van Het hulpverlen... 'Het hulpverlenend gesprek' door Jan Verhulst - Onze prijs: €34,95 - Verw ... Het hulpverlenend gesprek | Verhulst | 9789001848095 ... ... ... 'Het hulpverlenend gesprek' door Jan Verhulst - Onze prijs: €34,95 - Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen verlenend gesprek kunt voeren. Met een hulpverlenend gesprek bedoelen we hier het gesprek dat je als (toekomstige) professional voert met een cli-ent die in de problemen zit. Het doel van dat gesprek is de cliënt op weg te helpen naar de oplossing van zijn problemen. In het eerste hoofdstuk richten we de aandacht op het proces van de hulp ... Het hulpverlenend gesprek biedt beginnende hulpverleners praktische handvatten om met zelfvertrouwen een hulpverlenend gesprek te kunnen voeren. Verschillende praktische gespreksmodellen en de meest voorkomende problemen en valkuilen in de praktijk van de gespreksvoering komen aan bod. het hulpverlenend gesprek jan verhulst tweede druk ontwerp omslag: rocket industries omslagillustratie: getty images/imagezoo, amsterdam eventuele op- en Het hulpverlenend gesprek gaat over de kern van gespreksvoering en behandelt gespreksmodellen die je als beginnend hulpverlener helpen bij jouw aanpak van hulpverlenende gesprekken. Inzicht in en reflectie op gesprekken brengt je verder als beginnend professional. Het hulpverlenend gesprek Omschrijving: Wij mensen kunnen onszelf ongelukkig en ziek maken door een aangeboren neiging om onze omgeving op een verkeerde manier waar te nemen. Door uit te gaan van irrationele ideeën en gedachten gaan we ons onzeker, angstig en depressief voelen. Het hulpverlenend gesprek gaat over de meest voorkomende moeilijkheden, problemen en valkuilen waarmee de beginnende hulpverlener in de praktijk geconfronteerd kan worden.Het staat dan ook boordevol voorbeeldmateriaal en praktische tips en aanwijzingen. Elk hoofdstuk eindigt met vragen en een praktijktraining. Het hulpverlenend gesprek. Dit is het uittreksel behorend bij het boek Het hulpverlenend gesprek (1e druk; ISBN 9789001709556) van J. Verhulst. Uittreksels van studentsonly bieden je een ...