mulders-gm.nl

Cellen

PUBLICATIE DATUM april 2020
BESTANDSGROOTTE 11,62
ISBN 9789085716860
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jack Challoner
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Cellen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jack Challoner. Lezen Cellen online is nu zo eenvoudig!

Cellen zijn ware krachtpatsers. In de 3,5 miljard jaar dat ze op aarde zijn, hebben ze het leven verspreid door de zee, over land en in de lucht. Zonder cellen was de complexe diversiteit van het leven op onze planeet niet mogelijk geweest. In dit boek krijgt de lezer een visueel verbluffende rondleiding langs deze opmerkelijke moleculaire machientjes. Hoe werken cellen? Hoe ontwikkelde eencellig leven tot meercellig leven? Wat is er zo bijzonder aan stamcellen? De auteur legt het aan de hand van mooie schematische weergaven op een toegankelijke manier uit.

...e weefsels, en ieder weefsels heeft zijn eigen taak ... Cellen - Biologielessen.nl ... . Cellen Elk organisme op aarde is opgebouwd uit één of meer cellen. Iedere soort cel, of hij nou van een plant is of van een dier, is weer anders, vooral qua vorm. Het verschil in de vorm hangt samen met het verschil van functie. Cellen van schimmels, planten en bacteriën hebben ook nog een celwand, die bij dierlijke cellen ontbreekt. Grofweg zijn cellen in te delen in de eenvoudige prokaryote cellen, en de complexere eukaryote cellen, die in anatomie van elkaar verschillen. Iedereen is anders, toch zijn we allemaal opgebou ... Cellen - Biologielessen.nl ... . Iedereen is anders, toch zijn we allemaal opgebouwd uit dezelfde onderdelen. De mens is opgebouwd uit miljarden cellen. Cellen vormen weefsel. Organen zijn opgebouwd uit verschillende weefsels. En in orgaanstelsels werken organen samen. Al die dingen samen vormen een organisme. Bètacellen zijn cellen in de alvleesklier die insuline aanmaken. Ze zitten in de eilandjes van Langerhans. Als er na het eten veel bloedsuiker in je bloed zit, reageren de bètacellen al binnen 10 minuten. Het is oorlog in je lichaam. Verdedigingstroepen vechten uit alle macht om gevaarlijke indringers uit te schakelen. Hele wapenfabrieken worden geactiveerd en doen hun dodelijke werk. Cellen zijn opgebouwd uit organellen. Al deze organellen hebben een specifieke functie. De belangrijkste organellen en hun functies binnen de cel worden in het onderstaande filmpje besproken. Speciale aandacht krijgen de mitochondriën. T cellen te produceren is door middel van TCR-gen transfer. Bij deze techniek worden T cellen uit het bloed geisoleerd die allemaal verschillende antigenen herkennen. Vervolgens wordt in deze T cel populatie één bepaalde TCR ingebracht waardoor alle T cellen in deze populatie dezelfde tumor of ziekteverwekker zullen gaan herkennen....