mulders-gm.nl

Vorstelijk vermogen

PUBLICATIE DATUM september 2014
BESTANDSGROOTTE 7,89
ISBN 9789028979000
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Thierry Debels
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Vorstelijk vermogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thierry Debels. Lezen Vorstelijk vermogen online is nu zo eenvoudig!

In het najaar van 2013 verbaasde koning Albert vriend en vijand door openlijk te bedelen om extra geld. Het vorige koningspaar is dan teruggevallen op een pensioen van ca. 900 000 euro per jaar. Per dag is dat zowat 2500 euro, een bedrag waarvoor de meeste mensen een hele maand moeten werken. Bovendien heeft de vorst nog een spaarpot van minstens 12,4 miljoen euro. De koninklijke familie lijkt geobsedeerd door geld …In Vorstelijk vermogen volgt Thierry Debels het geldspoor van de Belgische monarchie sinds de komst van Leopold I, een arme prins toen hij koning werd. Zijn zoon Leopold II verwierf een fabelachtig fortuin met Congo. Leopold III werd na zijn koningschap een echte zakenman. Zo had hij banden met een telg uit de Empain-dynastie. Boudewijn spande een rechtszaak in tegen zijn eigen stiefmoeder Lilian Baels over de erfenis van Leopold III. Albert II kocht tijdens zijn koningschap diverse appartementen, villa’s en luxejachten.Hoe groot is het vermogen van de huidige Coburgs echt? Hoe groot was het aandeel van de monarchie in de Société Générale de Belgique tijdens het overnamegevecht eind jaren 1980? Hoeveel huizen heeft Paola? En hoeveel vennootschappen heeft koningin Mathilde? Kan de koning de Civiele Lijst misbruiken om zich persoonlijk te verrijken? Is daar controle op? En waarom wil prins Laurent miljardair worden? Hoeveel belastingen betalen de leden van de koninklijke familie? Waarom krijgen Fabiola en Laurent dotaties? Vorstelijk vermogen biedt een antwoord op veel gestelde vragen.Thierry Debels (1968) is een Vlaams non-fictie-auteur. Hij schreef eerder biografieën van Boudewijn, prins Laurent en koning Filip, Kroongeheimen en Het verloren geld van de Coburgs.

...en van de Oranjes is. Wel zijn Wilhelmina en Juliana in het verleden door toonaangevende Amerikaanse media meermalen uitgeroepen tot rijkste vrouwen ter wereld ... Vorstelijk vermogen. Het fabuleuze fortuin van de ... ... . Beatrix was in 2000 de rijkste vorstin ter wereld. Vorstelijk vermogen (paperback). In het najaar van 2013 verbaasde koning Albert vriend en vijand door openlijk te bedelen om extra geld. Het vorige... Vorstelijk vermogen biedt een antwoord op veel gestelde vragen. Thierry Debels (1968) is een Vlaams non-fictie-auteur. Hij schreef eerder biografieën van Boudewijn, prins Laurent en koning Filip, Kroongeheimen en Het ver ... Vorstelijk vermogen - LinkedIn SlideShare ... . Thierry Debels (1968) is een Vlaams non-fictie-auteur. Hij schreef eerder biografieën van Boudewijn, prins Laurent en koning Filip, Kroongeheimen en Het verloren geld van de Coburgs. Toon meer Toon minder. Vorstelijk vermogen | ISBN 9789028979000 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Vorstelijk Vermogen - Zo rijk zijn de Coburgs echt 363 views. Share; Like; Download ... Thierry Debels, Gastprofessor at Vrije Universiteit Brussel. Follow Published on Sep 4, 2014. Hoe rijk is de koninklijke familie van België? Auteur Thierry Debels onderzocht het en schreef ... Vorstelijk vermogen, het fabuleuze fortuin van de Belgische royals book. Read reviews from world's largest community for readers. In Vorstelijk vermogen ... Titel: Vorstelijk vermogen - Het fabuleuze fortuin van de Belgische royals Auteur: Thierry Debels Uitgeverij: Pelckmans Jaar: 2014 Bladzijden: 253 ISBN-nummer: ...