mulders-gm.nl

Een Bijzonder Land

PUBLICATIE DATUM augustus 2008
BESTANDSGROOTTE 10,66
ISBN 9789035132832
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Han van der Horst
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een Bijzonder Land in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Han van der Horst. Lezen Een Bijzonder Land online is nu zo eenvoudig!

Een bijzonder land vertelt het kleurrijke verhaal van onze vaderlandse geschiedenis. Waarom zijn de hunebedden gebouwd? Wie waren de edelen die Floris v vermoordden? Wat hadden de watergeuzen tegen Filips ii? Waarom was Michiel de Ruyter een Europees idool? Wat bezielde de Vereenigde Oost-Indische Compagnie? Welke betekenis hadden Verlichting en Reformatie voor de wording van Nederland als natie? Hoe zat het werkelijk met de slavenhandel? Wat dreef Aletta Jacobs? Welke invloed oefende De Stijl uit op de kunst in de wereld? Hoe is Nederland door het trauma van oorlog en bezetting heen gekomen? Hoe zit het met onze relatie tot Europa? Dit is slechts een kleine greep uit de vele vragen die dit rijke werk aan de orde stelt.In vijftig verhalen vertelt de gedreven historicus Han van der Horst welke unieke personen, ontwikkelingen en gebeurtenissen Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is: een klein maar bijzonder land, dat ondanks alles en soms tegen de klippen op toch zijn eigenheid met glans heeft weten te bewaren.De indeling is gebaseerd op de Canon van Nederland, die in 2005 werd opgesteld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten dienste van het geschiedenisonderwijs.

...en Sabine van Rooij1 1(redactie), bijdragen van Anouk Cormont , Willemien Geertsema2, Martijn Haag1, Paul Opdam1, Menno Reemer3, Robbert Snep 1, Joop Spijker , Eveliene Steingröver1, & Anthonie Stip4 1 Alterra, Wageningen-UR Na een meer of meer verplichte 'visum stop' van twaalf dagen verlaten we de hoofdstad ... Een bijzonder land | BoekenPlatform.nl ... . We zijn bijna vergeten wat een drukte het op de weg kan zijn. Het asfalt lijkt vooral bestemd voor mensen met vee. Al vroeg in de morgen worden koeien, kamelen, ezels, geiten en schapen in grote kuddes en over de weg naar de markt en het land gebracht. 6x wat Pakistan een bijzonder land maakt. 20 februari 2017 by mammiemammie 5 Comments. Van verschillende lezers kreeg ik te horen dat het stukje dat ik geschreven had over ... bol.com | Een Bijzonder Land, Han van der Horst ... ... . Al vroeg in de morgen worden koeien, kamelen, ezels, geiten en schapen in grote kuddes en over de weg naar de markt en het land gebracht. 6x wat Pakistan een bijzonder land maakt. 20 februari 2017 by mammiemammie 5 Comments. Van verschillende lezers kreeg ik te horen dat het stukje dat ik geschreven had over Pakistan erg leuk was om te lezen. Ik kan mij wel voorstellen dat het interessant is om te weten hoe Pakistan eruit ziet en wat je hier kunt doen. Bijzonder fokkerijland. Zo blijft Nederland toch een zeer bijzonder fokkerijland met opvallende eigenschappen. De bovengemiddelde liefhebberij, aandacht voor gehalten, nu wat kleinere Holsteinstieren fokken, de kracht van Fries-Hollandse stieren en de vraag naar rondere stieren. Ons land doet het in ieder geval anders dan de rest....