mulders-gm.nl

Corruptiedelicten

PUBLICATIE DATUM februari 2016
BESTANDSGROOTTE 3,99
ISBN 9789013134971
TAAL NEDERLAND
AUTEUR T.R. van Roomen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Corruptiedelicten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T.R. van Roomen. Lezen Corruptiedelicten online is nu zo eenvoudig!

Corruptiedelicten 1e druk is een boek van T.R. van Roomen uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013134971 De afgelopen jaren ontwikkelden de omkopingsbepalingen in het Wetboek van Strafrecht zich van een dode letter tot law in action. De bepalingen werden recent aangescherpt. Megaschikkingen met bedrijven ter zake van omkoping in het buitenland en omkopingszaken tegen individuen, waaronder prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en politici, genieten steeds meer publieke belangstelling. In deze studiepocket staat een aantal corruptiedelicten centraal, te weten actieve en passieve ambtelijke omkoping (art. 177 Sr en art. 363 Sr) en niet-ambtelijke omkoping (art. 328ter Sr). Deze studiepocket bevat een uitgebreide analyse van de genoemde strafbepalingen, waarbij ook de relevante wetsgeschiedenis, literatuur en gepubliceerde jurisprudentie aan de orde komen. Aan de hand hiervan wordt de ontwikkeling en de actuele stand van zaken op het terrein van de strafbaarheid van ambtelijke en niet-ambtelijke omkoping in het Nederlandse strafrecht geschetst, mede tegen de achtergrond van de internationale context. In het inleidende hoofdstuk worden de verschillende definities en varianten van corruptie behandeld en in verband gebracht met het begrip integriteit. In het tweede hoofdstuk wordt ingegaan op de verschillende instrumenten ter beteugeling van corruptie die door uiteenlopende internationale organisaties in het leven zijn geroepen. In het derde hoofdstuk staat de strafbaarstelling van ambtelijke omkoping centraal. Vervolgens wordt in het vierde hoofdstuk de niet-ambtelijke omkopingsbepaling van art. 328ter Sr besproken. De studiepocket wordt afgesloten met een korte reflecterende beschouwing over de inhoud en reikwijdte van de behandelde corruptiebepalingen, waarbij ook facetten van de handhavingspraktijk aan de orde komen.

...strafbepalingen, waarbij ook de relevante wetsgeschiedenis, literatuur en gepubliceerde jurisprudentie aan de orde komen ... Ebook ePUB: Corruptiedelicten - geschreven door E. Sikkema ... . Bestel Corruptiedelicten van T.R. van Roomen;;E. Sikkema. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Bestel Corruptiedelicten van T.R. van Roomen als Ebook voor 46.99€ bij Proxis.com en verdien Proxispunten! De afgelopen jaren ontwikkelden de omkopingsbepalingen in het Wetboek van Strafrecht zich van een dode letter tot law in action. De bepalingen werden recent aangescherpt. Megaschikkingen met bedrijven ter zake van omkoping in het buitenland en omk ... Corruptiedelicten - T.R. van Roomen, Eelke Sikkema ... ... . De bepalingen werden recent aangescherpt. Megaschikkingen met bedrijven ter zake van omkoping in het buitenland en omkopingsza In deze studiepocket staat een aantal corruptiedelicten centraal, te weten actieve en passieve ambtelijke omkoping (art. 177 Sr en art. 363 Sr) en niet-ambtelijke omkoping (art. 328ter Sr). Deze studiepocket bevat een uitgebreide analyse van de genoemde strafbepalingen, waarbij ook de relevante wetsgeschiedenis, literatuur en gepubliceerde jurisprudentie aan de orde komen. Corruptiedelicten (Onderwerp, Juridisch) 17 17 x gezien 0 0 x bewaard sinds 05 okt. '17, 23:27. Bewaar ... Corruptiedelicten (boek) Bekijk alles. Corruptiedelicten E. Sikkema • ebook • epub. Samenvatting . De afgelopen jaren ontwikkelden de omkopingsbepalingen in het Wetboek van Strafrecht zich van een dode letter tot law in action. De bepalingen werden recent aangescherpt. Corruptiedelicten E. Sikkema & T.R. van Roomen. Ebook . De afgelopen jaren ontwikkelden de omkopingsbepalingen in het Wetboek van Strafrecht zich van een dode letter tot law in action. De bepalingen werden rece...