mulders-gm.nl

Studies Europees recht universiteit antwerpen6lokale besturen

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 6,70
ISBN 9789400001824
TAAL NEDERLAND
AUTEUR none
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Studies Europees recht universiteit antwerpen6lokale besturen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Studies Europees recht universiteit antwerpen6lokale besturen online is nu zo eenvoudig!

Lokale besturen zijn soms verrast over de draagwijdte en implicaties van Europese regelgeving voor hun werking en activiteiten. Deze verrassing verrast. Naar schatting twee derde van de Europese regelgeving houdt immers rechtstreeks verband met hun bevoegdheden, gaande van normering voor speeltuigen over zwembadwaterrichtlijnen tot de organisatie en gunning van diensten en werken. De Europese Unie bepaalt de parameters waarbinnen een overheid haar diensten van algemeen belang mag financieren. Europese regelgeving over overheidsopdrachten en de organisatie van publiek-private partnerschappen heeft eveneens onmiddellijke gevolgen voor de lokale besturen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden van hoe Europa al dan niet zichtbaar aanwezig is in ons dagelijkse lokale leven.In hun bijdragen bieden Lieve Hoornaert, Geert Van Calster, Anne-Marie Van den Bossche, Steven Van Garsse en Jeroen Windey de lezer inzicht in de cruciale rol die het Europees recht speelt op lokaal niveau.Voor ambtenaren en medewerkers van deze lokale besturen, maar ook voor juristen, onderzoekers, studenten en allen die belang stellen in de ontwikkeling van het Europees recht is dit boek dan ook een nuttig naslagwerk over een nog onvoldoende ontgonnen terrein.Het boek ?Lokale besturen: dichtbij en EU-nabij? vormt het zesde deel in de reeks Studies Europees Recht Universiteit Antwerpen.

...or Rechtsgeleerdheid biedt jou een inleiding in het recht ... Internationaal en Europees recht (IER ... - Universiteit ... ... . Je maakt kennis met de hoofdgebieden van het recht, zoals strafrecht, internationaal en europees recht, privaatrecht en staats- en bestuursrecht. De Universiteit Leiden is een internationaal georiënteerde universiteit met een breed palet aan talentgericht onderwijs voor goede en gemotiveerde studenten, dat wordt geïnspireerd door wetenschappelijk onderzoek. Keuzegids Universiteiten 2018 | www.keuzegids.org. star ... WO Internationaal en Europees Recht ... . Keuzegids Universiteiten 2018 | www.keuzegids.org. start |; opleidingen |; universiteiten; Let op: deze Keuzegids is niet meer actueel. Bekijk de nieuwste versie Rechtsgeleerdheid "Voor Rechten moet je in Leiden zijn" Onze Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Jaarlijks kiezen ruim 1000 studenten voor een studie Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht, Fiscaal recht of Criminologie.. Met onze internationale oriëntatie en wortels diep in de Nederlandse rechtsorde, hebben wij vele generaties juristen ... De volgende universitaire-opleidingen kun je volgen binnen de studierichting Recht en Bestuur: WO Bestuurskunde - Tijdens deze opleiding leer je bestuurlijke problemen te analyseren en effectieve en rechtvaardige oplossingen te ontwikkelen. WO Criminologie - Je leert breed en dieper naar misdaad kijken en op een wetenschappelijke manier de misdaadproblematiek te bestuderen. De afdeling Internationaal en Europees Recht (IER) van het departement Rechtsgeleerdheid verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het terrein van het internationaal publiekrecht, Europees recht, sociaal recht, economisch publiekrecht en mensenrechten. Recht en Bestuur (3) Voertaal. Nederlands (55) Engels (22) Taal van de opleiding (10) Studievorm. Voltijd (74) ... Europese studies. Programmatype Bachelor. Studievorm Voltijd. Filosofie. Programmatype Bachelor. ... (Amsterdam University College) Programmatype Bachelor. Studievorm Voltijd. Linguistics. Programmatyp...