mulders-gm.nl

Dilemma's in de epilepsie / 3 / druk 1

PUBLICATIE DATUM 2009-03-24
BESTANDSGROOTTE 6,95
ISBN 9789035230682
TAAL NEDERLAND
AUTEUR nvt
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Dilemma's in de epilepsie / 3 / druk 1 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen Dilemma's in de epilepsie / 3 / druk 1 online is nu zo eenvoudig!

In dit derde deel van de zesdelige boekenreeks Dilemma's in de epilepsie staan kinderen met epilepsie centraal. Het boek is geschreven voor Nederlandse neurologen, kinderartsen en andere geïnteresseerden. Aan de hand van diverse casussen komen enkele veelvoorkomende diagnostische en therapeutische dilemma's aan de orde. Het verhaal van de patiënt wordt afgewisseld met theoretische achtergrondinformatie en medische evidence.- Dr. H. Stroink (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen) beschrijft enkele valkuilen bij het stellen van de diagnose epilepsie. Wordt soms te snel overgegaan tot behandeling? Oftewel, geldt het gezegde "Bezint eer ge begint"?- Dr. A.J.A. de Louw, dr. J.G.M. Hendriksen (Epilepsiecentrum Kempenhaeghe) en prof. dr. J.S.H. Vles (Maastricht Universitair Medisch Centrum) gaan in op de gedragsmatige problemen bij epilepsie op kinderleeftijd. Tevens komen in dit hoofdstuk, getiteld "Het dromerige kind", de ontwikkelingsaspecten van het kind en gedragsmatige problematiek aan de orde..- Dr J. Nicolai (MUMC) en dr. H.J.M. Majoie (Epilepsiecentrum Kempenhaeghe) gaan in op de farmacotherapie, het ketogeen dieet en nervus vagus stimulatie bij de behandeling van epilepsie bij kinderen. Bij de beschrijving van het ketogeen dieet en nervus vagus stimulatie is gefocust op de aspecten waarmee iedere kinderarts of neuroloog in aanraking kan komen.- Dr. K.P.J. Braun en prof. dr. O. van Nieuwenhuizen (UMC Utrecht) gaan dieper in op de chirurgische behandeling van therapieresistente epilepsie op de kinderleeftijd. Onder andere de indicatiestelling, vooronderzoeken, operatietechnieken en uitkomst passeren de revue.

...en met een verstandelijke beperking. 30,00 ... Vind epilepsie op Marktplaats - mei 2020 ... . Verkoop door bol.com Dillema's in de epilepsie is een zesdelige boekenreeks, geschreen door en voor Nederandse neurologen. De patiënt staat centraal. Dit eerste deel gaat over diagnostiek en behandeling van epilepsie bij ouderen. Aan de hand van vier casus komen diverse diagnostische en therapeutische dillema's aan de orde. Het verhaal van de patiënt wordt afgewisseld met theoretische ahctergrondinformatie en ... Draag bij aan de strijd tegen epilepsi ... Volgens mij is het geen epilepsie, wat dan wel ... ... ... Draag bij aan de strijd tegen epilepsie en collecteer mee van 1 t/m 6 juni 2020. Met slechts 2 uur van uw tijd helpt u mensen met epilepsie al enorm! Aanmelden als collectant. Doneren. Epilepsie is nog steeds niet te genezen. Dat moet veranderen. Dilemma's in de epilepsie / druk 1 | 9789035229907. Koop dit studieboek tweedehands via tweedehandsstudieboeken.nl, een marktplaats met 35.000 Studieboeken. De overheid heeft dan ook voorwaarden gesteld aan het gebruik van het groep 1-rijbewijs (A , B en T: auto, motor en trekker) en het groot rijbewijs (C en D: vrachtwagen en bus) door mensen met epilepsie. Algemene regel De algemene regel is dat mensen met epilepsie voor het groep 1-rijbewijs een jaar aanvalsvrij moeten zijn voordat zij (weer ... Leven met epilepsie. Door de epilepsie kan iemand in het dagelijks leven tegen een aantal dingen aanlopen of vragen hebben. Niet alleen de persoon met epilepsie, maar ook zijn of haar omgeving kan vragen hebben. Ouders en huisartsen kunnen zich dan afvragen of er sprake is van epilepsie. De diagnose van deze aanvallen van staren is niet altijd duidelijk.1 Bij kinderen met ... Hendriksen JGM, Vles JSH, Nicolai j, Majoie HJM et al, redacteuren. Dilemma's in de epilepsie: kinderen met aanvallen. Deel 3. 1e druk. Maarssen: Elsevier gezondheidszorg; 2009 ... (was al gaan afbouwen tot 62 1/2 mg per dag). Het kwam omdat ik een foldertje vond van een epilepsie-centrum in Heemstede die het had over PNES: aanvallen door spanning/stress/angst. En terugdenkend: de momenten dat ik een aanval kreeg, was een erg heftige tijd :ex die zat (én zit) te etteren, familie-perikelen, enorme wijziging in privéleven.. Het verpleeghuis begrijpt het dilemma, maar ...