mulders-gm.nl

Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 4,75
ISBN 9789463710398
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Marjo Boer de Wit
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marjo Boer de Wit. Lezen Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid online is nu zo eenvoudig!

Er is moed, engagement en inspiratie voor nodig om eigen ingrijpende levenservaringen te ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigheid is een vak in ontwikkeling. De afgelopen decennia is een professionaliseringsslag gaande en heeft ervaringsdeskundigheid haar intrede gedaan in de zorg, het sociaal domein en het onderwijs. Deze ontwikkeling brengt allerlei leertrajecten op gang, van autodidactische tot cursorische en post-hogere beroepsopleidingen. Het was al een langer levende missie om eigen ervaringen met opleiden, scholen en het aanbieden van cursussen rond ervaringsdeskundigheid te delen met anderen in overeenstemming met de kernwaarden van ervaringsdeskundigheid. De auteurs hebben op eigen terrein ervaringskennis opgedaan. Dit boek is een weergave van deze ervaringskennis, verrijkt met praktijkkennis en wetenschappelijke inzichten. De bedoeling van het boek is om een meerperspectivische bijdrage te leveren aan de didactiek rond het ervaringsleerproces.

...bouniaris (Lid Lectoraat); Marina de Wit ... Didactiekboek - Veerkracht Centrale ... . Er is moed, engagement en inspiratie voor nodig om eigen ingrijpende levenservaringen te ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid. ... Dit boek gaat over de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid. Expertise. Ruim twintig jaar doe ik onderzoek naar de begeleiding en re-integratie van mensen met (ernstige) psychische aandoeningen. De inhoud van projecten bevindt zich vaak op het snijvlak van de ggz en het sociale domein, zoals sociale participatie (begeleid leren en werken, dagbesteding), herstel en empowerment, destigmatisering en de inzet van ervaringsdeskundigheid. Koop Van levenservaring naar ervarings ... PDF Professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid ... . Koop Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid. Didactiekboek (9789463710398) je van Boer, Marjo Karbouniaris, S. De Wit, Marina Marjo Boer, Simona Karbouniaris en Marina de Wit zijn auteurs én de redactie van het boek 'Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid'. Meer dan vijftig auteurs, waaronder Martijn Kole van Lister, schreven mee aan dit didactiekboek. De werkvorm helpt bij het reflecteren over en ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid. Deze handleiding is gebaseerd op hoofdstuk 35 'Ervaringsdeskundige kaarten: spelen met quotes' van het boek ' Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid ' (Boer, Karbouniaris & De Wit, 2018). Ervaringsdeskundigheid komt tot stand door scholing over en ontwikkeling van ervaringskennis zoals hierboven benoemd. Doel van de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid is om te leren hoe ervaringskennis van mensen ruimte te geven en daarmee de weg vrij te maken naar vaak verborgen eigen krachten en inzichten....