mulders-gm.nl

Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht

PUBLICATIE DATUM juni 2015
BESTANDSGROOTTE 8,42
ISBN 9789013130690
TAAL NEDERLAND
AUTEUR B.J. Engberts
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.J. Engberts. Lezen Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht online is nu zo eenvoudig!

Sinds 1998 bevat de Faillissementswet een regeling voor de sanering van schulden van natuurlijke personen. In 2008 zijn drie artikelen aan deze regeling toegevoegd. Dit zijn de artikelen 287 lid 4, 287a en 287b van de Faillissementswet (Fw).Introductie voorlopige voorzieningen in het insolventierechtArt. 287 lid 4 en art. 287b Fw introduceren de voorlopige voorziening in het insolventie- (proces)recht. De voorziening van art. 287 lid 4 Fw dient ter overbrugging van de periode tussen het indienen van een verzoek WSNP en de beslissing op dit verzoek door de insolventierechter. Met deze voorzieningen kan men ingrijpen als in die periode een noodsituatie ontstaat.Minnelijke regelingDe in art. 287b Fw genoemde voorlopige voorzieningen zijn aan de orde in een eerdere fase van de aanpak van problematische schulden. De bedoeling van deze voorzieningen is, de schuldenaar de gelegenheid te geven een (minnelijke) schuldregeling met zijn schuldeisers te treffen.Bijzondere bepalingArt. 287a Fw is een bijzondere bepaling, omdat deze een voor de Faillissementswet nieuwe rechtsfiguur in het leven roept. De rechter kan op grond van dit artikel een schuldregeling opleggen aan een schuldeiser. Dit wordt in de regel een gedwongen schuldregeling genoemd.Wettelijke regeling pre-insolventieperiodeDe drie genoemde bepalingen kunnen als de eerste levensvormen van een wettelijke regeling van de pre-insolventieperiode worden gezien. Een terrein dat in de 21ste eeuw ongetwijfeld verder tot ontwikkeling zal komen, gelet op diverse in 2014 gepubliceerde (concept)- wetsvoorstellen. Denk aan het voorstel tot benoeming van een stille curator (‘Pre-Pack’) en het voorstel over het algemeen verbindend verklaren van een buiten faillissement gesloten akkoord ter herstructurering van schulden uit onderneming (Wet continuïteit ondernemingen II).Summiere beschrijving in de wetDe wetgever heeft de procedures van de art. 287 lid 4, 287a en 287b Fw zeer summier beschreven. De talrijke vragen die dit oproept, worden in dit boek zoveel mogelijk beantwoord. Na een beschrijving van het burgerlijk procesrecht en het insolventieprocesrecht, plaatst de auteur de kenmerken van het burgerlijk procesrecht en het insolventieprocesrecht in een procedureel kader.OverzichtAan de hand van dit kader zijn vervolgens de drie wetsbepalingen en hun toepassing in de praktijk (jurisprudentie) onderzocht. Dit levert een mooi overzicht op van de stand van zaken in de praktijk.Conclusies en concrete aanbevelingenTenslotte trekt de auteur conclusies en doet hij concrete aanbevelingen waarmee de praktijk haar voordeel kan doen. Ook besteedt de auteur aandacht aan de verhouding tussen art. 287b Fw en het brede moratorium van artikel 5 van de Wet op de Gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs, naar verwachting in te voeren in 2016). Op grond van deze bepaling kunnen burgemeester en wethouders de rechtbank vragen om ten behoeve van een schuldenaar een afkoelingsperiode te gelasten.

...ingen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht, B ... Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het ... ... .J. Engberts - Ebook - 9789013130690 | AKO boeken Koop nu Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht van B.J. Engberts bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! In dit onderzoek worden de zeer beperkt beschreven procedures van art. 287 lid 4, 287a en 287b Faillissementswet onderzocht. Op grond van deze bepalingen kan de insolventierechter in het schuldsaneringsrecht voorlopige voorzieningen treffen en een dwangregeling aan schuldeisers opleggen.... Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het ... Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het ... ... .... Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht (ePUB) Bekijk alles. Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht B.J. Engberts • Boek • hardback. Samenvatting . niet beschikbaar . Productinformatie . Binding: Hardback Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht wordt 1 keer aangeboden op Bookmatch. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht. Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht. PROEFSCHRIFT ter verkrijging van de graad van Doctor aan de Universiteit Leiden, op gezag van Rector Magnificus prof. mr. C.J.J.M. Stolker, volgens besluit van het College voor Promoties te verdedigen op dinsdag 9 juni 2015 klokke 16.15 uur door Berend Johannes Engberts Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht - Recht en Praktijk - Insolventierecht van B.J. Engberts (boek, gebonden, ISBN 9789013130683). Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht . Reeksen. Insolventierecht Op zoek naar artikelen van B.J. Engberts? Artikelen van B.J. Engberts koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Veelal gratis verzonden Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht B.J. Engberts. Recht en Praktijk - Insolventierecht. Voorlopige voorzieningen en dwangregeling in het schuldsaneringsrecht B.J. Engberts . Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis. € 95,00. Bezorgen: Op werkdagen voor ... Zoek. Search: Mijn account Op ZoekjeBoek.com vindt u een compleet aanbod van tweedehands studieboeken met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bij ZoekjeBoek.com profiteert u daarnaast van een uitstekende service, elke bestelling wordt met zorgvuldigheid afgehandeld en binnen 24 uur verzonden....